ZIP

Ai părul lung sau în viața ta se învârte cineva important cu plete? Cumperi mereu câte un zmoc și nu ai niciodată unul la îndemână când ai mai multă nevoie? Atunci știi ce înseamnă prezența sau absența elasticelor de păr.

Când ajung la supermarket, nu mă plictisesc niciodată la rând, citesc un e-mail, verific lista de to-do-uri, mai fac câteva cumpărături din produsele bine amplasate lângă casa de marcat. Baterii pentru mouse, șervețele de nas, aprinzător de aragaz… snopuri de elastice de păr…

Cum nici în poșetele de zi, nici în cele de seară nu găsesc niciodată unul la nevoie, mai fac o încercare în rucsacul de sport cu care merg la Gymnastic. Și oamenii ăștia îmi cunosc meteahna, au cumpărat un mănunchi colorat pentru cliente, să fie în sală… că nu găsești niciodată unul în poșetă.

Treaba e că dacă te-a pus naiba să adopți un motan de pe stradă, amărât vai de fundu, ochii și urechile lui puricoase… elasticele tale de păr fie dispar vizibil, fie apar pe unde nu te aștepți. O pisică respectabilă, în vârstă de un an (cam zilele astea împlinește vârsta cu aproximație, că nu ne-a lăsat mă-sa sub mașină certificatul de naștere), mascul, asimetric și cu suficiente defecte și tabieturi, știe că drăciile astea colorate pot deveni cea mai mișto ocupație. Sare ca un ied turbat cu ele între dinți și nu se oprește până nu-l pierde pe sub o mobilă.

Aflu azi că e ZIP Day! Ziua internațională a pisicilor! Ei drăcie, asta înseamnă că motanu’ Moț s-a internaționalizat și a devenit Motz? Azi își aștepta mofturos cadoul la ușa de la bucătărie. Câte ifose! Plic cu haleală gen tocăniță în duhoarea aia plasticată… ori un sticks cu iz puturos de șosete uitate sub canapea, vitamine pentru blană zice… Pufnesc, i le ofer pe rând… na e ziua mnealui, internațională! Aiurea, îl doare sub coadă, halește plictisit și așteaptă în continuare….

Ce mai vrea ăsta, mă? mă pun singură pe gânduri și cuget… Motanul sare ca ars pe biroul meu și înșfacă donjuanistic între dinți un elastic mic și mov și ciufulit.
En garde, madame!
De gardă-s, colegule! L-ai șutit și pe ăsta…

Dacă nu aveți un pletos, o consânzeană cu șuvițe aurii sau un motan ahtiat după elastice să vi le scoată în cale când (nu) vă trebuie… să vă faceți rost! Atâta știe să facă! În rest să vă bucurați de voi ca un motan plin de zen după jucăria favorită, din orice mică șmecherie. Numa’ nu pierdeți timpul! Hai să trăiască blanaos!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s