Calmul, colacu’ și patentu’

Leitmotiv: Poate că și pe la voi bate vântu asteniei de sezon! Și vă gândiți cum să mai rejuvenați situația. Să mai scăpați de aspirină, să mai scuturați vreun colțișor, mai o curățenie minimalistă, pre-pascală.
Context: Acestea fiind (mai spre deloc) analizate, zi cu soare, munca gata pe la jumatea zilei… ce-i mișună Senzorinei prin minte ? C-ar fi rost de ceva șurubăreală. Și anume, de schimbat ovalul budei, pe motiv de niscaiva crăpătură și dezechilibru.
Se cuvine să întâmpin primăvara cu armonie!
Acțiune: Măsurători de acasă, cum altfel! Lățime, distanța dintre orificii, tot, tot, ca la carte. Fuga la megamarketul cu orice-de-ale-casei din capătul târgului. Chem meșterul de raion, îl consult în privința utilității, raport-calitate. Rapid comit o analiză Swot. Decid modelul. Și ca să fiu sigură că nu ard gazul la mașină cu încă un drum, cer și asistență tehnică, desfacem produsul, povestim despre montaj. Brici!
Kitul de lucru: șurubelniță, patent, lavete, mănuși. De ultimele mi-am amintit după ce am terminat partea cea mai grea… (manichiura (NU) rezistă! )
Acțiunea nasoală: Încep cu demontarea defunctului. Șuruburi ruginite. Filet de plastic blocat. Poziția corpului nepovestibilă, târâș, sucit, contorsionat pe dedesubtul amicului-nostru-de-toate-zilele. PATENTUL, frac-su șurubelniței. Din multe belele te scoate. Cam așa și acum, când deja mă gândeam la o pânză bomfaier… (ce-o fi ea…). Face ăsta micu treabă bună, scot șandramaua veche, fericită de ispravă. Mă apuc de rejuvenarea și dezamorsarea ariei, atac cu spray-uri emoționale, cu lavete (iar am uitat de mănuși)… Gata!
Rejuvenare cu bâzdâci: Loc fain pentru colegul nou! O frumusețe marină cu nisip în ochi, cu scoici, … o poveste, nu alta! Montez, mă ridic (amețită de tot) să admir lucrarea. Belea! Colacu e mai scurt, fir-ar standardu să fie, îl returnez, îl demontez, îl exorcizez….
Zenul redobândit: Șezi blând fimeie… Agitația cât casa, din nou analiză de caz. Zbang! pun oval peste oval sa văz și io diferența, nu-i! Ei, drăcie! S-aprinde becu! Mi-amintesc de șmecheria cu răsucit articulațiile de prindere, taman peste cap.

Acțiune finală: Deșurubat. Demontat. Redirecționat articulațiile. Remontat. Victorie!

Epilog: Meșterul așază uneltele în paporniță, eu l-am plătit și răsplătit cu un păhărel, după tradiție.

Zicala: Nu vă pierdeți cu nervii, nu vă dați răniți, nu disperați! Continuați! 😀

Publicitate

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Talent de povestitor si talent de surubar. Bravo Ioana.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s