Mâinile jucăușe

Duminică la amiază mi-am pus traista pe umăr, luat feciorul de aripă (vorba vine) și ne-am instalat timp de o oră în sala Studio a Teatrului Bacovia. Să ne bucurăm împreună de o piesă de teatru de animație. „Boogie Woogie”,  dedicată copiilor de peste 9 ani – pentru alde noi toți carevasăzică. Sub bagheta ludic-regizorală a actriței Mihaela Murafa.

Cronicile le puteți citi voi frumușel prin ziare, de pildă aici. Noi, spectatori cuminți și cu drag de joacă, vrem doar să vă spunem că e fain de văzut. Și că nouă ne-a plăcut.

Poveste despre oameni și struți. (Struți întrupați cu măiestrie prin mâinile și glasurile artiștilor). Oameni-struți. Familie. Iubire. Și despre micile „stele” rezultante ale cuplurilor de struți/oameni. Despre viață adevărată, dacă reușim să ne scuturăm fundul de pene, să batem din aripi și să scoatem ciocul la aer. În lumea palpabilă.

Altminteri, copii-adolescenți și copii-adulți, să recunoaștem: ne pierdem teribil în lumea virtuală și uităm adesea să ne bucurăm de holbatu-n stele. Un avertisment sau mai degrabă un îndemn cald și haios să ne punem pe trăit. Și să evadăm din WațAp sau Skcaip sau gen… 😀

Ce i-a plăcut lui fii-miu (preadolescent): „organizarea” mâinilor și a corpurilor, să iasă toate așa bine și să pară că struții ăia vorbesc și se mișcă odată; că sunt doi de Boogie – un struț și un fermier; actorul Tiberiu, că joacă fain și-mi place mie de el și că replicile de la telefon au fost cele mai haioase; că au stat de vorbă cu publicul și s-au prefăcut că aleg actorii dintre noi.

Ce mi-a plăcut mie (postadolescent): jocul magic de mâini care devin și guri, ochi și picioare deopotrivă și te uluiesc prin mișcări rapide și maiestuoase – să te prindă de nas în miezul poveștii; sincronizările atât de evident muncite; interacțiunea cu publicul și mai ales cu cei mici; mesajul transmis părinților și copiilor.

Ochiul preadolescentului: unii adulți din public se comportă mai ciudat decât niște copii.

Ochiul adultei-adolescentine: O mamă din public și-a asigurat puiul (ușor nerăbdător): „Și tu ești o steluță!” 

Despre Premiera și alte cele puteți urmări și în trailer, după tendințele caselor mai mari 🙂 Ca să vă întărâte, cum ar spune „teaserele” de specialitate.

Luați-vă micii struți de aripă și mergeți la teatru!

PS: Aceasta nu este o cronică de teatru, neam! Acestea sunt aplauze și admirație pentru munca și joaca celor 4 artiști, felicitări! Să ne mai faceți! 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Traista cu Prieteni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s