Salata de sfeclă roșie, de reciclat ouăle de Paște

 

Din categoria Alimente reciclate din bucate muncite fac parte și ouăle de Paște. Pe prințipul „nu aruncăm nimic” (mă străduiesc cel puțin). Să v-o spui pe aia dreaptă, un ou-două mănânc, dar al treilea, dacă nu se lasă cu verdețuri multe… zău că nu-l mai sufăr.

Așadar tura asta am reciclat ouăle cu coajă roșie, ca să obțin altă culoare la interior: le-am marinat în zamă de sfeclă roșie. Și au ieșit de-un roșu-zmeuriu, unele în degrade, demne de admirația unui designer vestimentar.

M-am inspirat de pe https://ierburiuitate.wordpress.com/, atrasă de culoarea și modul de reciclare. Ouăle ca ouăle… Dar salata de sfeclă rezultată a bătut filmul. Ce am folosit:

  • 2 sfecle roșii mari
  • 1 lingură rasă de sare
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 lingură muștar boabe + piper boabe (mozaic)
  • apă + 1 pahar de oțet obișnuit

Sfecla curățată și tăiată în bucăți diforme, împreună cu restul zmacurilor, apă cât cuprinde se fierb cam 15 min.

În zama cu pricina se marinează ouăle decojite, o juma de zi sau o noapte, după caz. Lăsând ouăle deoparte, m-am ales cu un borcan mare de salată sănătoasă și dietetică de defleașcă roșie, pardon scuzați greșeala de tastare… Ptii, atâta am mai pomenit sfecla aiasta!!! O puteți savura după bunul plac: ca atare sau cu un strop de ulei aromat, tăiată cubulețe mai mici, dată pe răzătoare, pe lângă un grătar (pleurotus sau haloumi) sau un orez/pilaf, după obișnuințele culinare ale măriilor voastre.

Gata cu sărbătorile! Pohtă bună la primăvăratice colorate! Și da, cred că m-am amuzat cam mult cu filmele Despicable Me, de m-am jucat prin farfurii 🙂

Cu bucurie, Traista

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s