Feminoia©

Dragă femeie, adesea ai momente în care nu înțelegi ce ți se întâmplă ție sau prietenei, mamei, surorii tale…
Dragă bărbate, adesea ai momente în care nu înțelegi ce i se întâmplă iubitei, prietenei, mamei, soției, surorii tale…

Ai dori să pricepi, să ajuți, să ierți, să nu fugi, să dăruiești, să ceri, să primești. Nu găsești mereu soluții, nu știi motivele sau când e momentul oportun. Că ești Bărbat sau Femeie! Iată o explicație experimentată pe piele proprie. Muierea din mine, din tine, din ea…  suferă de:

Feminoia© = afecțiune cu ușoare similitudini cu „paranoia”, specifică femeilor. Se manifestă prin logică suspicioasă asupra faptelor, asupra detaliilor comportamentale ale persoanelor (în speță de gen masculin); prin cumul de griji, preocupări, neliniști, supoziții, superstiții în privința tuturor celor apropiați, până la străinii din mediul lor; prin iluzii optice, olfactive, emoționale și confuzii sentimentale care le modifică în mod evident și acut stările; prin exagerări voite la adresa marilor lor iubiri (inclusiv/mai ales copiii); prin suferințe greu de dus sau de înțeles pentru orice altă creatură terestră; și nu în ultimul rând prin bucurii gigantice, pe care le pot pricepe doar extratereștrii.

Toate acestea survin când muierea își scuipă năduful, își urlă nemulțumirea, se manifestă direct. Dar la fel de repede își umple pieptul din nou cu tine, bărbatul din viața ei. Preaputernicule, nu uita că ori de câte ori o apucă feminoia, tot ea e cea care iubește cu foc, muncește cât doi la un loc, dăruiește cât nu ai tu timp să te bucuri și primește darul cu sufletu-n cerul gurii.

Așadar, fiecare bărbat care acceptă, observă ce înseamnă EA și este prezent în trăirile ei, în ciuda celor de mai sus, merită la rândul lui să fie prețuit.
Și ca să celebrăm deopotrivă, iată câteva exemple dintre cele mai simple și mai frumoase iubiri dintre el și ea.

Top declarații de dragoste:

  1. Cea mai frumoasă manifestare de iubire și libertate a unei femei față de ea însăși: un copac pe bicicletă desenat în cerneluri direct pe pielea ei.
  2. Cel mai frumos compliment al unui băiat către mama lui: „Ești frumoasă pur și simplu, mai ales cum ai tu tot timpul grijă de mine!”
  3. Cea mai frumoasă declarație de iubire a unui bărbat de succes către o femeie: „Ei nu știu că în spatele meu ai complotat tu cu gândurile tale bune!”
  4. Cea mai frumoasă declarație de dragoste a unei femei față de un bărbat: fără tine nu aș avea atâtea trăiri, m-aș aplatiza în prea-multă liniște, m-aș topi de plictis, aș conduce două mașini în loc de una, aș avea bicepșii multiplicați, aș găti fără gust, aș uita de dichis, n-aș învăța ce frumoasă sunt!
  5. Cea mai frumoasă…. (adaugă declarație ta de iubire față de corespondenta/ul inimii tale)

Dragă bărbate, ai înțelegere pentru Ea, de câte ori o uiți, enervezi, nesocotești, neglijezi, rănești… Ai grijă de EA!

Dragă femeie, ai înțelegere pentru El, ori de câte ori îl subestimezi, cicălești, zăpăcești, forțezi, rănești… Ai grijă de EL!

Așa cum ai grijă de TINE!

 

tree girl

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s