Tărâmul cuburilor colorate

Am învățat să construiesc de la zero, cu mișcări agile de copil curios și insistent . Ei, cum ce? Bucurie, firește! Puțin lucru? Sprint în culoare vie. Ludic sădit adânc în ADN și înviat prin sinapsele pișcate de Joc. Cărămidă peste cărămidă. Clipă de clipă. Glet din bancuri copilărești. Amorsă de zâmbete. Vopsea-melanj: galben-solar, alb de vată de zahăr, verde-de-jeleu. Obiectiv îndeplinit: construcție din cărămidă veselă.

Carevasăzică, dragi copii nu tocmai cuminți, Universul ne-a trimis în prag de toamnă târzie în delegație de o zi la Legoland. Interes de serviciu. Taman la Gunzburg, în sudul Germaniei. Am aterizat montați la patru ace, cu harta la sub-braț: în landul cuburilor, zidit pe temelii solide de hohote de râs. Semnăm contract cu Libertatea și Voia Bună. Clauze speciale: frâu liber la imaginație, încruntarea – interzisă și pedepsită aspru cu trei ture de montagne-russe, chicoteala obligatorie.

Pe la 1939, meșterul tâmplar danez Ole Kirk Christiansen a botezat micile sale invenții uluitoare LegGotd = play well = joacă-te cum (ți) se cuvine (în traducere proprie). Azi jucăriile Lego  încântă milioane de copii pe mapamond și scutură serios buzunarele părinților. Pe merit, însă! Dar, iată și magia micilor așezări ale imaginației și distracției, care nu-s chiar în miniatură, pe cuvânt!

În Legoland vârsta nu mai are timp. Copii de la mic și foarte mic, la cel mai mare devin Unul în toiul distracției. Bucuria nu mai are răbdare. Pistoale cu apă sau cu laser la atac pentru comori neașteptate. Raiduri în cădere liberă, chipuri de râsu-plânsu’ în aer sau pe apă. Surprize oriunde vezi cu ochii. Încântare și curaj nebănuit în buzunarul de la piept!

O experiență pe viață și pe joacă! Ceea ce vă recomand tuturor! 🙂

PS: Mulțumiri speciale maestrului meu personal în arta Jocului, Andrei, azi de ziua lui de nume protector! La mulți ani, cel mai bun prieten al sufletului meu!

 

„S-ar spune că viața este un joc în care, dacă am ști să ne comportăm, ne-am bucura atât în această existență de roadele ei cât și în cealaltă viață, nemaivorbind de evoluție și de  roadele ei.” (Florence Scovel Shinn)

Publicitate

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Ce frumos! Pun pariu că sunt mulți „oameni mari” cărora le-ar plăcea să mai fie copii într-un astfel de excursie. 🙂

    Apreciază

    1. Chiar devii copil acolo, fără niciun ifos 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s