Pastile de nesomn

În toiul acestei veri, Corina Ozon, autoarea romanelor „Zilele amanţilor” şi „Nopţile amanţilor”  a lansat o provocare pentru gaşca de cititori, din cadrul unui grup virtual creat de ea. În care am aterizat fără să ştiu (sic) prea bine pe unde mă aflu, după lecturarea primului ei roman. 🙂
Un concurs de povestiri, iar tema incitantă propusă de ea a fost taman Schimbarea – experienţe trăite, simţite, văzute, auzite de noi. Despre viaţă, despre puterea de a merge înainte, despre convingerile noastre că se mai poate, despre orice dovadă şi bănuială de fapt există viaţă şi că e frumoasă.
Descrierea Corinei despre această iniţiativă îndrăzneaţă a ei  aici.

M-am tot codit şi sucit dacă locul meu e acolo, dacă să scriu şi eu o bucăţică din mine, până la urmă am decis că da. Povestirile selectate urmau să facă parte dintr-un volum colectiv de autori. Acesta a fost premiul nostru, cartea în care ne este publicată povestirea în urma selecţiei. Frântura din mine se numeşte „Picătură-de-albastru”. Vă las pe voi să mă scanaţi.

Titlul acestui volum poartă numele de „Pastile de nesomn”. A fost lansat în septembrie la Bucureşti într-un cadru restrâns şi plin de emoţie şi oameni frumoşi.
25 de suflete (autorii) trecute prin încercări au avut curajul de a-şi povesti dinlăuntrul trăirilor lor. „Cei puternici” aşa cum ne numeşte Corina prefaţând această carte.
27 de povestiri trăite. Sub forme diferite, cu stiluri diverse, fără pretenţii profesioniste sau care aşteaptă critici literare. Un mic volum inimos, un proiect prin care un autor a dat o şansă unei idei stimulatoare, de a aduna poveşti şi oameni laolaltă.

Vă invit să mestecaţi (pardon, lecturaţi) poveştile, cu o cafea fierbinte, că tot e frig şi cu îngăduinţa voastră faţă de emoţiile exprimate în cuvinte, uneori fără lipsa unei exerciţiu de condei.

Mi s-a legat de mână într-un magazin o ciocolată, datorită ambalajului haios, cu textul:
„Nu-ţi visa viaţa, trăieşte-ţi visul!” Am dăruit-o cu drag şi o voi mai face.

Mulţumesc Corina şi tuturor celor care au făcut posibil un mic vis (dintr-un alt vis care abia începe) şi vă îndemn pe toţi să nu renunţaţi, orice vis aţi avea!

Publicitate

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. mihaela spune:

    Buna! Oare unde gasim aceasta carte? Am cautat pe mai multe siteuri si nu am reusit sa dau de ea.
    erci!

    Apreciază

  2. Mulţumesc pentru interes, ţi-am trimis un e-mail despre cum poţi achiziţiona cartea. Lectură plăcută!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s